Jerry Cantrell за новия албум на Alice in Chains

12.01.2012 След великолепното завръщане на Alice in Chains с Black Gives Way to Blue (2009) - което, освен до категорично положителни отзиви от страна на фенове и критици (рядка комбинация) им донесе и номинации за Grammy, както и отлични продажби, заедно с възможността да представят по най-добрия начин новия си вокал William Duvall, заместил великия Layne Staley - бандата вече работи по материал за нов албум. Според последната информация, Alice in Chains трябва да влязат в студио в първата половина на годината.

"Започнахме да пишем още миналата година", разкава китаристът Jerry Cantrell пред Rolling Stone. Тригодишната пауза не е била умишлена, уверява Cantrell, особено предвид отличната инерция, което бандата набра след издаването на албума. Обективни обстоятелства обаче наложили промяна в плановете и приоритетите - включително медицински причини. "Оперирах си рамото", разказва Cantrell. "Имаше някои шипове и разкъсани хрущяли, за които трябваше да се погрижа, така че това определено ме дръпна назад."

Въпреки операцията, Cantrell не е губил време и, възстановявайки се, е писал нови песни през цялото време.

Непрежалимата загуба на Staley никога не изчезва напълно от ума на Cantrell - а и на цялата група. "Mайката на Layne организира концерт в негова памет всяка година и ние сме част от него", споделя китаристът. "Хубаво е да помниш своите хора. Животът е нещо временно и не след дълго ще се присъединим към тях, макар и не твърде скоро, да се надяваме. Изключителните хора трябва да бъдат помнени."

Тази година се навършват 10 години от трагичната смърт на Staley през 2002.

снимка: Getty Images / Guliver Photos


Сподели във facebook