Mike Inez от Alice in Chains потвърди новината за нов албум

13.06.2017 Само преди месец Jerry Cantrell разкри, че Alice in Chains са готови да прекарат известно време в студиото през лятото, за да поработят върху следващия си студиен албум, пише musicbox359.com. Новината бе потвърдена и тези дни, когато по време подкаста Let It Be Talk, басистът Mike Inez допълни още няколко подробности за следващия сет на групата, включително и за човека, който ще застане зад записите на албума.

"Връщаме се у дома [в Seattle] за да запишем албум", обясни Inez и продължи. "Последните два албума бяха записани в L.A. и бяха готини. Чувствам, че през 2017 вече е време за Alice In Chains да се върне в Seattle - да пием водата му, да дишаме въздуха му. Семейството на сърцето ми е там. В Seattle има една такава история - всеки ъгъл за нас е спомен, всяко място е с памет. Там са се случвали откачени или красиви неща... Seattle е наистина специално място, особено по това време на годината. Най-доброто!"

Басистът разкри също, че Nick Raskulinecz, който вече е ръководил продукцията на 2 техни LP-та - Black Give Way to Blue и The Devil Put Deinosaurs Here, ще поеме продуцентската роля. Остава обаче да видим кой лейбъл ще пусне албума, след като групата приключи договора си с Universal Music Group.

"Не сме сигурни къде точно ще кацнем...", каза още басистът. "Искаме да си партнираме с някого и ще видим накъде отиваме. Искам да кажа, че ние вече финансирахме [Black Gives Way to Blue] за наша сметка, така че не сме твърде притеснени за тези неща. Alice е глобална група, така че ни трябва значим лейбъл, който разполага с такава инфраструктура, че да можете да си получите нещата в магазините в Сингапур, докато в същото време свирим в Южна Америка ... или където и да е по света."

Докато официалната дата на пускане не е още разкрита, очаква се, че следващият албум на групата ще се появи евентуално в началото на 2018.


Сподели във facebook
« Предишна