Ronnie Wood диагностициран с рак на белите дробове

07.08.2017 Китаристът Ronnie Wood на Rolling Stone разкри, че има рак на белите дробове, съобщи bgnes.com. Музикантът, който навърши 70 години, е крил диагнозата от всички, за да не ги тревожи.

"Диагностицираха ме с рак на белите дробове. Имаше една седмица, когато всичко висеше на косъм и това можеше да се окаже завесата на времето, за да кажа "Сбогом", сподели Wood в интервю за списанието. Ракът бил открит преди три месеца, по време на рутинен медицински преглед, извършван от лекаря на групата Richard Dawood. Той предложил на пациента да направи по-обстойна диагностика.

"Бях готов за лоши новини, но също вярвах, че всичко ще бъде наред", продължи музикантът, добавяйки, че за болестта му е знаела само 39-годишната му съпруга Sally Humphreys. "Освен на лекарите, не казвахме на никой друг, защото не искахме да караме който и да е да минава през този ад. Но за себе си взех решение, че ако туморът се разпространи, няма да се съглася на химиотерапия. Не смятах да си губя косата", подчерта музикантът.

За щастие, лекарите установили по-късно, че няма разсейки на тумора. "И тогава казах: да се захващаме, просто разкарай това нещо от мен", разказва още Ronnie Wood. Преди да затворя очи, погледнах лекаря и казах: "Схватката да започва!"

Ronnie Wood е баща на 6 деца, през май миналата година му се родиха дъщери близначки.


Сподели във facebook