Джей Ди Форчън изхвърлен от INXS, отново живее в колата си

18.02.2009Вокалистът на INXS, Джей Ди Форчън, е бил уволнен от групата и сега, бездомен, живее в колата си. Това идва като зловещо повторение на преиода преди да се присъедини към групата, когато тогава никому неизвестният Джей Ди отново живееше в автомобила си, поради липса на постоянна работа и доходи. В последствие, като финалист на риалити шоуто Rockstar: INXS, Форчън постигна световна известност и прекара близо 2 години на турне с групата, видимо изключително успешно - досега.

Ангажиментът му с INXS прекъснал внезапно и без предупреждение: "Бях на летището в Хонг Конг и всичко се случи буквално с едно ръкостискане. Казаха ми само: "Много благодаря". И аз се оказах абсолютно сам, защото бяхме пътували с тези хора нон стоп 23 месеца", разказва вокалистът.

Въпреки шока от внезапното си връщане в света на безработните, Джей Ди успявал до този момент да скрие истината за ситуацията от близките и приятелите си. Разказва, че феновете го разпознават по улицата и го молят за автографи, но самият той няма идея какво ще стане с живота му от тук нататък. "Всеки път, когато се подпиша, в сърцето си чувствам, че значи все по-малко и по-малко. Много съм объркан, защото когато ти се случва нещо такова, би трябвало да те кара да се чувствш горд", тъжно допълва Форчън.

Напускането му от INXS вероятно е свързано със засилената му употреба на наркотици. По време на турнето си с групата, той употребяваше много кокаин. "Стана толкова зле, че ми беше необходимо, за да притъпя непреодолимото си усещане, че нещата ще стигнат точно до тук, до такъв завършек".

"Не знам къде ще спя - от диван на диван, нощ за нощ. Живея ден за ден, просто оцелявам", сподели самият той в интервю пред ET Canada на 16.02.

Сега му остава да се надява да се завърне на сцената соло. Той вложи и последния си цент в записите на новия си албум, The Death of a Motivational Speaker, чието излизане се очаква всеки момент.

Вижте ексклузивното интервю на ET с Джей Ди Форчън тук: