Местят Scorpions на стадион

19.08.2010 Дългоочакваният концерт на Scorpions на 9 октомври, с който световните рок-величия ще се сбогуват с българската си публика, ще бъде преместен от досега обявената зала "Фестивална" на стадион "Академик" - Плиска (при БАН), съобщиха организаторите от АРТ БГ.

Промяната се налага поради огромния интерес към събитието, тъй като напливът на желаещите да посетят шоуто на Scorpions не стихва, а вместимостта на "Фестивална" е твърде малка, за да побере многобройните фенове на легендарната група. Капацитетът на стадион "Академик" - Плиска е 15 000 души, между които 5500 седящи места и трибуна за VIP гости. Съоръжението не трябва да се бърка с едноименния "Академик" до зала "Фестивална".

Стадион "Академик" - Плиска (при БАН) се намира на ул. "Яна Лъскова", в непосредствена близост до хотел "Плиска". В деня на концерта в района на събитието ще има обозначителни табели и персонал, които ще упътват закупилите билети към входовете на стадиона, а именно:

Вход 1- фен зона и седящи
Вход 5 -фен зона и седящи
Вход 2 - VIP зона и седящи
Вход 3 - правостоящи и седящи
Вход 4 - правостоящи и седящи.

Билети за концерта се продават в разпространителската мрежа на Eventim и неговите партньори, на цени между 50 и 90 лв., както и VIP места по 150 лв. Досега закупените билети ще важат без презаверка за съответните зони на стадиона, които остават непроменени.

Ето и карта на стадиона и местоположението му:Сподели във facebook