Shirley Bassey с нов албум след 20 години пауза

02.10.2009

Шърли Беси, най-успешната британска изпълнителка на всички времена, се завръща на музикалната сцена с абсолютно нов албум. The Performance ще излезе на 9 ноември от Geffen Records, в България - за Вирджиния Рекърдс.

Албумът е първият й студиен след повече от 20 години. Продуцент е носителят на Грами Дейвид Арнолд, известен най-вече с продуцирането на 5 от сериите за Джеймс Бонд.

The Performance включва 11 песни, написани специално за Шърли от едни от най-известните съвременни артисти и банди като Гари Барлоу (Take That), Manic Street Preachers, Pet Shop Boys, KT Tunstall и Руфъс Уейнрайт. В албума е включена и песен на Джон Бари и Дон Блек - първата им нова, написана за Шърли, от "Diamonds Are Forever" насам.

"Всички песни бяха просто песни, докато Шърли не ги изпя. Сега те са песните на Шърли - едновременно класически и съвременни. Има нещо в изпълненията й, които могат да те отвеят, да те засмеят, да те разплачат или да те отведат на екзотично място. Опитах се да направя запис, който да извлече най-много от гласа й и достойно да се подреди до останалите й албуми. Няма "следващата Шърли Беси". Никога не е имало, няма и да има. И днес тя е уникална и прекрасна, точно каквато беше и преди. Надявам се албумът да достигне и до хора, които никога преди не са чували нейни неща и да кажат: "тя го може". А феновете й да кажат: "тя все още го може" - споделя Дейвид Арнолд.

По време на кариерата си Шърли е продала над 135 млн копия от албумите си, има много световни хитове и е единствената, която изпълнява основната тема към три от сериите за Джеймс Бонд. Получавала е й много награди и отличия, включително титлата Дама на Британската империя.

Сподели във facebook