Stone Roses може би ще се съберат отново през 2009

17.12.2008Членовете на легендарната британска рок група - състояща се от фронтмена Йън Браун, басиста Гари "Мани" Маунфийлд, китариста Джон Скуайърс и барабаниста Алън "Рени" Рен - водят в момента преговори за завръщане на сцената през 2009, по случай 20 годишнината от излизанто на дебютния им албум, носещ името на групата.

Мани е особено нетърпелив да събере бандата отново заедно и прави всичко възможно да накара останалите да му помогнат и да убедят Йън - който винаги е упреквал Джон за разпадането на групата - че това е добра идея. Самият Мани, който понастоящем е басист в Primal Scream, потвърждава: "Аз, Джон и Рени сме много навити да го направим; само трябва да убедим Йън в това. Догодина се навършват 20 години от първия ни албум и ще е идеалният момент да действаме. Ще бъда адски щастлив да го направим, преди да съм станал дебел и плешив".

Скуайърс напусна групата през 1996, малко преди и останалите членове на групата да решат да търсят пътя си отделно едни от други - решение, предшествано от катастрофално представяне на тогавашния годишен музикалния фестивал Reading. От тогава той и Браун не са си проговаряли.

Йън, от своя страна, винаги е чувствал, че човекът, който следва да направи първата стъпка към помирението, е Джон - който до този момент упорито отказваше да го инициира. Сега обаче и самият Джон силно иска новото събиране на групата - което да прерасне в турне - което и е накарало Мани да се опитва да играе посредник в конфликта между двамата.

Докато очакваме това да се случи, нека си припомним как звучеше албумът The Stone Roses (1989) - Fools Gold, I Wanna Be Adored, She Bangs The Drums, Waterfall, I am the Resurrection, Made of Stone и по-кратката от минута, анти-монархистка Elizabeth My Dear.