U2: No Line On The Horizon излиза на 02.03.2009

19.12.2008U2 от месеци ни захранваха с намеци за новия си албум - знаехме кой работи по него (Брайън Ино, Даниел Леноа и Стийв Лилиуайт), знаехме къде записват (в закъсалите напоследък Olympic Studios, Лондон), накрая разбрахме и името му - No Line On The Horizon. Единственото, което не знаехме, беше кога ще можем да го очкаваме на пазара.

Вече и тази загадка е разкрита - наследникът на How To Dismantle An Atomic Bomb (2004) излиза на 2 март 2009 (понеделник)!

Създаден и записан на няколко различни локации, No Line On The Horizon е 12-ят студиен албум на групата, към който имаме не малки очаквания - заради него Боно ни обещава неведнъж, че 2009 ще е "годината на U2". С цел да не бъдат голословни в амбициите си, той обеща, че още от самото начало на годината ще "подгряват" подобаващо феновете, очакващи албума, за да поддържат интереса към албума нестихващ до месец март.

Наскоро Боно получи Нобеловата награда за мир и в речта си по приемането каза, че е време енергиите на света да се обединят и да променят досегашния си ход. Явно са решили да ги вкарат и в новия си албум, защото записите на No Line On The Horizon започнаха миналата година във Фез, Мароко и продължиха в собственото студио на бандата в Дъблин, преди да се преместят в Platinum Sound Recording Studios, Ню Йорк и накрая в Olympic Studios, Лондон.