И Дъф МакКейгън вече е в Playboy...

01.02.2009... само че като финансов съветник на читателите.

Помним, че от известно време на басиста не му е чуждо изкушението на перото - от месеци той списва своя колонка в The Seattle Weekly. Разширяването на журналистическите му интереси не е учудващо (нима всеки мъж не би се навил да коментира каквото и да е, за да има нещо общо с Playboy - та ако ще самият той да е счетоводител по професия, а темата - синдромът на аортната бифуркация), но финансите са сериозна област - човек се пита откъде у Дъф самочувствие да коментира такава тема. Оказва се, че не е случайно.

След като оригиналният състав на Guns N' Roses се разпада, МакКейгън се мести в Сиатъл и започва да посещава бизнес колеж. И въпреки, че прекъсва само семестър преди да получи бакалавърската си степен - защото Velvet Revolver започва дейността си - наученото за това време никак не е малко.

За бъдещата си дейност в еротичното издание МакКейгън осведомява и читателите си в Seattle Weekly: "Намирам начина, по който работи финансовата ситема, завладяващ", пише той. "Мисля, че част от мисията ми в Playboy е да хвърля светлина върху това и кой знае, може би дори да направя така, че някои от измамниците на Уол Стрийт да си получат заслуженото. Не би ли било яко? Да се опитам да бъда гласа на хората, който не можеш да купиш. Е, засега никой не се е опитал да ме подкупи, но ще ви уведомя, ако се пробва!"