Официално е: L.A. Guns в Каварна

01.03.2010

Слуховете се потвърдиха: L.A. Guns идват в България! Ето съобщението, разпространено от организаторите:

Легендарната американска група L.A. Guns ще стъпи за първи път в България с безплатен концерт в Каварна на 6 май 2010.

L.A. Guns се сформира в Лос Анжелис, Калифорния, през 1983 от китариста Tracii Guns. Той дава името на бандата и е неин лидер до 2002 г. Групата често сменя състава си, а в самото начало за около година неин вокалист е и самият Аxl Rose.

През 1985 двамата основават Guns N'Roses, но много скоро Тracii се оттегля и се заема сериозно с L.A. Guns. През 1988 бандата издава дебютния си едноименен албум, приет изключително добре от феновете и донесъл на групата първото златно отличие. Следва суперуспешно турне в САЩ заедно с Iron Maiden, Def Leppard и AC/DC, непосредствено преди което в L.A. Guns идва Steve Riley - бивш барабанист на W.A.S.P.

Вторият албум, Cocked & Loaded (1989) вади хитовете "Rip and Tear", "Never Enough" и "The Ballad of Jayne" и се продава в над 1 000 000 копия. Следват още успешни албуми и турнета и множество рокади в състава. През годините музикантите се сменят многократно, но бандата не спира да съществува.

На 6 май в Каварна ще видим L.A. Guns в състав: Phil Lewis (вокали), Stacey Blades (китара), Kenny Kweens (бас) и Steve Riley (ударни), които ще забият на Градския площад абсолютно безплатно за феновете.

Сподели във facebook