Играй със Star FM и Sharp, спечели нов телевизор

13.12.2010 Радио Star FM представя "Хронология на технологията на Sharp" - всеки ден, от 13.12. до 27.12., тук ще намираш въпрос, свързан с технологията на Sharp през годините. Отговори правилно и на 27.12. в RockBlog Алекс ще изтегли името на късметлията, който ще спечели телевизор Sharp LC-26S7.

Виж официалните правила на промоцията.

И името на победителя е AННА АЛЕКСАНДРОВА от СТАРА ЗАГОРА. Честито!!!

Виж повече за уникалната технология на Sharp:

Sharp Quattron - последната дума в иновациите

Тази година победителят е ЖЪЛТИЯТ ЦВЯТ! Наградата за иновация е присъдена на AQUOS LCD телевизор от Sharp за новата визуална технология Quattron! Призвание дадено от Европейската асоциация за картина и звук (European Imaging and Sound Association - EISA).

С въвеждането на Quattron (в превод quattro означава числото "четири"), японският гигант Sharp се изкачва едно стъпало над конкуренцията. Към стандартните трицветни пиксели - червено, зелено и синьо (Red Green Blue или RGB), с които работят останалите телевизори Sharp Quattron добавя и четвърти цвят - ЖЪЛТО за невиждана до момента картина! Именно това революционно нововъведение във визуалните технологии в съчетание с намаленото над 50% енергопотребление и елегантния дизайн на Sharp AQUOS LCD води до присъждането на престижната награда на Европейската асоциация за картина и звук!

Благодарение на технологията Quattron, новите телевизори имат възможност да визуализират над 1 трилион оттенъка на цветовете, което е с 1000 пъти повече от досегашните LCD телевизори. Добавянето на четвърти подпиксел в големите панели прави картината вече да не изглежда "зърнеста": подпикселите са по-малки от обичайното, а при модели като относително компактния 40-инчов LE820 картината е съвършено гладка.

Нещо непостигнато до момента от никой друг! Така се гарантира неповторимо качество на изображението, отличаващо се с максимално реални и естествени цветове както при 2D, така и при 3D картината! Преди 22 години Sharp изобрети LCD телевизора. Тази година фирмата представи повече от 30 нови модела на изложението IFA в Берлин, като технологията Quattron е използвана във всички модели от сериите LE800E и LE900E, както и в 3D съвместимата серия LE925E. За повече информация посетете магазините на Интермаркет, Метро и Техномаркет или се обадете на 0700 11 770.

През коя година Sharp разработва първия в света 14-инчов цветен телевизор с плосък TFT LCD екран с висока резолюция?
1988

През коя година Sharp разработва и представя AQUOS LCD телевизори, предлагащи абсолютно брилянтна, не-трептяща картина с висок контраст?
2001

 

През коя година Sharp разработва LC-37AD1E - първият 37-инчов LCD Телевизор с вграден DVB-T тунер?
2003

През коя година Sharp прави презентация на най-големия в света LCD телевизор с размер на екрана от 65 инча (1.65 метра) диагонал?
2005


През коя година Sharp разработва най-големия в света LCD телевизор с диагонал на екрана 108 инча (2.73 метра)?
2007

През коя година Sharp представя прототип на LCD-Телевизор с уникална и неповторима LCD технология с дебелина от само 20мм, контраст от 100.000:1 и консумация на енергия 140 kWh / година за 50-инчов телевизор?
2007

През коя година Sharp въвежда XS-1 серия, снабдена с новата RGB-LED подсветка достигайки контраст от над 1 000 000: 1?
2008

През коя година Sharp въвежда LE600 и LE700 LCD-TV серии, оборудвани с новата LED-технология за невероятно качество на изображението и ултра-ниска консумация на електроенергия?
2009

През коя година Sharp представя технологията "Quattron" за новите си LCD телевизори (уникалното в панелите QUATTRON е добавянето на четвърти основен цвят - "Жълто". Така в комбинация с X-Gen панела и UV2A технология, новите LCD телевизори дават безпрецедентно високо качество на картината)?
2010


Сподели във facebook