Lauren Harris

Здравей, аз съм Lauren Harris, имам интервю.

Да, здравей, аз съм Боби. Първо искам да ти се извиня за объркването. По план някой друг трябваше да вземе интервюто, но ще бъда аз.
Няма нищо. Аз съжалявам, че се обадих малко късно. Първо се обадих другаде, но от там ми дадоха този номер.

Да, ясно. Радвам се да те чуя!
Благодаря!

Как си ти? Къде си сега и какви ги вършиш?
Благодаря, добре съм. В момента съм си вкъщи. Подготвям се за турнето и в близките един-два дни ще започвам с репетициите.

Всички знаем, че баща ти е голям футболен запалянко. А ти такава ли си? И той кара ли те да пееш химна на Уест Хям преди да излезеш на сцената?
/смее се/ Не, не го прави. Израснах с мачовете на Уест Хям. Когато бях малка, той си взимаше билети за целите сезони и ме водеше на мачовете. Но той вече е много рядко в страната, затова вече не ходя да ги гледам толкова често и не ги следя така, както когато бях малка. Но още съм привърженичка на Уест Хям.

Хората как приеха албума ти и доволна ли си от резултата?
Да, много съм доволна. Това беше първият ми албум и тогава още нямах много опит, но сега съм доволна от това как стана всичко. Сега нямам търпение да издадем втория албум, защото наистина сме пораснали и има повече неща, които искаме да покажем. Сега съм в такъв период от живота си. Много съм доволна от първия албум, но наистина искам да продължа напред.

Страхотно! Спомена нов албум. Имате ли някакви конкретни планове или всичко е още в далечното бъдеще?
Всъщност вече сме го записали. Направихме го наскоро на Бахамите. Само че излезе най-рано в края на годината или дори в началото на следващата. Но ще изпълним някои от новите песни на концерта.

Това е чудесно. Още ли има хора, които ти казват, че дължиш успеха си само на баща ти?
Разбира се, мисля, че винаги ще ми го казват. Но не обръщам много внимание на това. Хората са прави, донякъде. Нямаше да подгрявам за Maiden, ако не беше баща ми. Но колкото до успеха или както искаш да го наречеш, не мисля, че щяхме да стигнем до тук, ако не бяхме поне малко добри. Всеки си има свое мнение.

Ако имахте само един албум, българските фенове биха казали, че наистина е заради баща ти, но сега каза, че ще издавате втори, което определено е знак, че вече си тръгнала по своя път.
Да, определено.

Кажи ни малко и за музикантите в групата ти.
Китаристът ни се казва Richie Faulkner и е с мен от самото начало. Преди свиреше в групата Voodoo 6. Свирил е малко и със Zodiac Mindwarp. Баща ми ме запозна с него, двамата са се познавали покрай предишните групи на Richie. Много добре се разбираме. Много е талантлив и взе голямо участие в писането на песните за втория албум.

Страхотно.
Много се радвам, че е с нас. Randy Gregg е басистът ни. Мениджърът ни запозна. Randy свиреше и в групата Angel, от там идва връзката с него. Имаме и нов барабанист. Казва се Olly Smith . Всъщност той беше техник от екипа ни. Прослушахме няколко души, но той отлично се сработва с групата. Много весел човек е и е чудесен барабанист. Радваме се, че е с нас.

Кой ти е любимият албум на Iron Maiden? И кой ти е най-малко любимият? Ако можеш да кажеш.
Ами мисля, че любимият ми албум е Seventh Son of a Seventh Son.

Да, добър е.
А най-малко любимият ми е може би Virtual XI.

Кажи ни кои певци са те вдъхновявали. Или певици.
Много обичам Heart. Сестрите Wilson, са страхотни, особено An - има много силен глас. Знаеш, че все пак в света на рока няма много жени.

Да, така е.
Харесвам също Janis Joplin и Pat Banatar, но любими ми остават An и Nancy Wilson.

Ще правиш ли нещо друго в България преди или след концерта? Може би да се разходиш из града, да разгледаш наоколо в деня, в който си тук.
Надявам се. Зависи, защото никой не знае кога ще имаме време за такива неща, освен ако нямаме цял свободен ден, за което трябва да пристигнем предната вечер. Обикновено трябва още отрано да сме там, където ще свирим, заради саундчека. Това е особено важно при фестивалите, където трябва да се координираме и с другите групи. Така че се надявам да мога, но чак там ще знам дали ще имаме време за това.

Много фенове биха искали да се срещнат с теб, да се снимат, да вземат автограф. Мислите ли да направите нещо такова? Някоя сесия за автографи преди или след концерта.
Да, правили сме такива сесии на някои места и винаги се получава много добре. Така че определено ще се радвам да направим нещо такова там.

Българските фенове много обичат такива неща. Ако можете да направите нещо такова, много ще им хареса.
Определено ще се опитаме.

юни 2009
Борислав Стефанов, победител в играта на Star FM за рок-доброволец на Калиакра Рок Фест 2009